سنگ مصنوعی پلاستیک سمنت پلاست چيست؟ محصولات سمنت پلاست از تركيب مجدد سنگ هاى طبيعى با مواد افزودنى ديگر همچون سيمان و رزين هاى پليمرى به دست مى آيند كه به آنها وزن كمترى داده ودر نتيجه نصب آنها سريعتر مى شود . براى اينكه بدانيم سنگ هاى مصنوعی سمنت پلاست و قالب سنگ مصنوعی پلاستیکی از چه ساخته شده اند به اختصار مى توان گفت كه اين سنگ های پلاستیکی از تركيب كيفيتى بر ملاحظات محيطى و انسانى دارند.
ویژگی های قالب سنگ مصنوعی
- مناسب براى نماى بيرونى ساختمان ها
- مناسب براى نماى بيرونى ساختمان ها
- مناسب براى محيط هاى روباز
- مقاوم در برابر شرايط سخت جوى
- مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشي
سيمان ، آگرگات هاى سنگ هاى طبيعى و خاك سبك وزن ساخته مى شوند. مواد بكار رفته در اين سنگ مصنوعی پلاستیک تماما رنگ دانه هاى اكسيد آهن، رنگ مورد نظر را به اين سنگ ها مى دهند.
تركيبى كه از اين راه بدست مى آيد در قالب هایی ريخته مى شود كه داراى نقش و طبيعى مى دهد. از نظر قيمت، سنگ هاى سمنت پلاست به مراتب قيمتى كمتر از سنگ هاى نگارهاى سنگ طبيعى مى باشند و به اين سنگ ها ،سيمائى كاملا منت پلاست طبيعى داشته، زيرا كارهاى دشوارى كه روى سنگ طبيعى براى رساندن آن به بازار و قابل استفاده كردن آن انجام مى شود.
در مورد سنگ مصنوعی غيرضرورى است. علاوه براين مقاومت ساختارى آنها در فونداسيون هاى خاص توانائى تحمل بارهاى زياد را به آنها مى دهد سنگ هاى سمنت پلاست در واحد مترمربعى براى قطعات تخت به فروش مى رسند. موادى كه در خط توليد سمنت پلاست بكار رفته طورى انتخاب شده كه براى كارهاى داخلى و خارجى بنفش و ناملايمات جوى بسيار مقاوم بوده و ساختمان چه در كف و چه در نما ايده آل است. سنگ هاى مصنوعی پلاستیک سمنت پلاست در مقابل فشار،نور،اشعه ماوراء محصولاتى هستند با نياز به نگهدارى كم و مى توانند پس از نصب مانند سنگ طبيعى رفتار نمايند.
از ديگر خصوصيات اين سنگ مصنوعی پلاستیک مى توان به تك لايه بودن آنها اشاره كرد، در محيط خلاء و فشار ويبره مى شوند و تركيب آنها شامل درصد بالايى از دانه هاى به هم پيوسته از آگرگات هاى سنگ طبيعى است.
از ويژگى هاى آن مى توان به موارد زير اشاره كرد:
سنگ های مصنوعی
با توجه به انباشت تقاضای مسکن و نیاز به تولید سالانه 5/1 میلیون واحد مسکونی در کشور، چنانکه بارها از زبان کارشناسان عنوان شده صنعتی سازی مسکن تنها راهکار حل این معضل خواهد بود. از طرفی مسئله بهینهسازی مصرف انرژی اهمیت بهرهگیری از مصالح عایق حرارتی در ساختمان را دو چندان کرده است. تحقیقات انجام شده توسط پژوهشگران شهرسازی نشان میدهد که انتخاب معیارهای مناسب در برنامهریزیهای شهری و استفاده از فناوریهای نوین صنعت ساختمان موجب کاهش 45 درصدی مصرف انرژی میشود.
یکی از این فناوریهای نوین، تولید سنگ مصنوعی پلاستیک ، ورقهای مناسب برای فرآیند وکیوم پلاستیک یا فرم دهی ورق ها میباشد که چند سالی است در کشور رونق یافته و واحدهای متعددی به انتقال این فنآوری از کشورهای مبدع این تکنولوژی همچون روسیه، کانادا، چک و اسلواکی و … مبادرت ورزیدهاند.

بهرهگیری از قالب سنگ پلاستیک مزایای عمدهای بهمراه دارد از جمله:
- سرعت اجرا
- کاهش هزینه
- تنوع طرح
- تنوع رنگ
- عایق حرارتی
- عایق صوتی
- مقاومت نسبت به سرما و یخزدگی
- مقاومت نسبت به فشار و خمِش
- مقاومت فرسایشی بالاتر از سرامیک
- امکان ترکیب و نصب بر روی انواع مصالح ساختمانی
- امکان تولید سطوح براق و صیقلی
- سبک سازی و افزایش ایمنی سازه
- عدم تخریب محیط زیست